Pages

Labels

seo (16) seo derrsleri (16)

Pazar, Aralık 23, 2012

Ziyaretçilerinizi Seo Çalışmalarınıza Katmanın 5 Yolu


Başarılı bir SEO uzmanı olarak sitenizin SEO çalışmalarını arama motorlarına en uygun şekilde tamamladınız. Sitenizi dengede tuttunuz ve aşırı SEO uygulaması riskini en aza indirdiniz. Hedeflediğiniz anahtar kelimelerde başarı elde ettiniz ve sitenizin trafiğini artırdınız. Peki, tüm bunları başardıktan sonra SEO’nuzu bir ileri noktaya taşımak için neler yapmalısınız?
Ziyaretçileriniz hakkında yeterli bilgi topladınız mı? Ziyaretçilerin size kattığı değerin bilincinde misiniz? Her bir ziyaretçinin ne kadar değerli olduğunun farkında mısınız?
Eğer bu sorulura verdiğiniz cevaplar sizi tatmin etmiyorsa, SEOçalışmalarınızı en iyi şekilde tamamlamak için gerekli olan bu aşamayı beş yöntemle tamamlayabilirsiniz.

SEO& ZİYARETÇİ İLİŞKİSİ- SADECE SIRALAMADAN DAHA FAZLASI

Sitenizi ziyaret eden kişilerle ilgili bilgi edinmeniz sizin için SEO alanında çok önemlidir. Edindiğiniz bu bilgileri daha sonra ziyaretçilerin analizi, sınıflandırılması ve önceliğini belirlemek için kullanabilirsiniz.
Ziyaretçiler hakkında bilgi edinmek web sitenize giren ziyaretçilerin niteliğini belirlemeniz açısından faydalıdır. Sizin ilginizi çeken ziyaretçiler hakkında daha fazla bilgi almak için bu trafiği incelemek, gözden geçirmek ve sınıflandırmanız yeterli olacaktır.
Şimdi SEO çalışmalarınız için ziyaretçilerinizin özelliklerini nasıl kullanacağınızı beş yolla açıklayalım:
1.Analize Başlamak
Ziyaretçilerinizle ilgili edindiğiniz bilgiler sizin daha kolay organize olmanıza yardımcı olabilir. Satışlarınızda, pazarlamada veya destek bölümünde ziyaretçilerinizin profili sizin için belirleyici olabilmektedir. Ayrıca, ziyaretçi profilinize göre anahtar kelimeleri seçebilir, onların tercihleri doğrultusunda link edinebilirsiniz.
2.Arz- Talep Meselesi
Ziyaretçiler hakkında bilgi edinmek, size kaynaklarınız ve sitenizin faaliyetleriyle ilgili temel unsurları da gösterir.
Örneğin ideal ziyaretçi verileri, demografik ve sosyal bilgileri içermelidir. Demografik bilgilerde; yaş, cinsiyet, medeni hal gibi genel bilgiler yer alırken, sosyal bilgilerde; firma, sektör, iş tanımı gibi bilgileri içerir. Bu bilgilere göre siz de web sitenizi şekillendirebilir, ziyaretçilerin talepleri doğrultusunda SEO tekniklerine de uygun faaliyetler yürütebilirsiniz.
3.Önem Derecesine Göre Sıralamak
Ziyaretçinin güncel durumunu ve öncesini anladığınız vakit, satış yapıyorsanız bunu çok daha etkili bir şekilde yapabilirsiniz.
Mesela, sitenizi en çok ziyaret eden kişileri, onların hangi sayfaları sıklıkla takip ettiklerini belirleyerek anahtar kelimelerinizi, ürün sayfalarınızı, linklerinizi yeniden şekillendirebilirsiniz.
4. Ziyaretçilerle İyi İlişkiler Kurmak
Ziyaretçilerinizle düzeyli ilişkiler kurmak, onların sitenizi sürekli ziyaret etmesine neden olabilir. Yaptıkları yorumlara olumlu tepkiler göstererek veya size sundukları fikirleri uygulamasanız bile dikkate alacağınızı bildirerek, daha bunun gibi başka ılımlı tavırlar içine girmek sizi sitenizin ziyaretçilerine bir adım daha yaklaştırır. Onlar da sizin bu olumlu tavırlarınızı karşılıksız bırakmaz ve sitenizi sürekli olarak takibe alır. Eğer ürün satıyorsanız bu durum oldukça karlı olur. Memnuniyet sağladığınız vakit, müşteri ilk olarak sizin kapınızı çalacaktır.
5. Sitenizi Organize Etmek
Sitenizin ziyaretçilerinden gelen yorumlar, sorular veya önerilerle birlikte sitenizi yeniden organize edebilirsiniz. Çoğunluğun savunduğu bir şeyi uygularsanız onları memnun eder ve trafiğinizin sürekliliğini sağlarsınız. Ayrıca yapılan olumlu yorumlar Google’ın da gözünden kaçmaz ve SEO çalışmalarınızda önemli bir ilerleme kaydedersiniz. Tabii ziyaretçilerin fikirlerini değerlendirirken SEO dostu olup olmadıklarını da dikkatten kaçırmayın.
Sonuç:
Sonuç Olarak Siz NeKadar Ziyaretciniz İle İLgilenirseniz Veya Bir Toplulugun İstedigini Yaparsanız. O Size artı olarak geri gelecektir sakın bunu unutmayınız. Ve oo Sizin Her zaman müşteriniz olacaktır yorumlarla size katılacak ve bunu gören google sizi arama motorunda üst sıralara cıkaracaktır sakın unutmayınız ...

0 yorum:

Yorum Gönder